Tanıtım

Akdeniz Üniversitesi Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü 1998 Eylül ayında 33 öğrenci ile eğitim-öğretime başlamıştır. Kuruluş aşamasında, İnşaat Mühendisliği eğitimi alanında dünyadaki ve Türkiye’deki gelişmeler göz önünde bulundurularak çağdaş bir ders planı oluşturulması amaçlanmıştır.

İnşaat Mühendisliği bölümü gerek öğretim elemanları ve gerekse eğitim programı olarak, öğrencilerin teorik temel bilgileri özümsemiş, kendi kendine öğrenme ve araştırma yeteneğine sahip, gözlem yapabilen, neden-sonuç ilişkisini sorgulayan, analitik düşünen, yaratıcı çözümler üreten,  kendi alanı ilgili konularda sorumluluk bilinciyle kararlar alabilen, mühendislik etiğine saygılı, güvenilir, iletişim yetenekleri gelişmiş, ekip çalışması yapabilen, insanlarla diyaloga açık, empati yeteneğine sahip mezunlar olarak yetişmelerini amaçlamaktadır.

Eklenme tarihi :30.09.2022 13:25:55
Son güncelleme : 23.07.2023 14:24:36