Faydalı yayın: Sel, Taşkın ve Antalya

Linklerimiz

Misyon

İnşaat Mühendisliği bölümü gerek öğretim elemanları ve gerekse eğitim programı olarak, öğrencilerin teorik temel bilgileri özümsemiş, kendi kendine öğrenme ve araştırma yeteneğine sahip, gözlem yapabilen, neden-sonuç ilişkisini sorgulayan, analitik düşünen, yaratıcı çözümler üreten, kendi alanı ilgili konularda sorumluluk bilinciyle kararlar alabilen, mühendislik etiğine saygılı, güvenilir, iletişim yetenekleri gelişmiş, ekip çalışması yapabilen, insanlarla diyaloga açık, empati yeteneğine sahip mezunlar olarak yetişmelerini amaçlamaktadır.

Vizyon

Akdeniz Üniversitesi Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü 1998 Eylül ayında 33 öğrenci ile eğitim-öğretime başlamıştır. Kuruluş aşamasında, İnşaat Mühendisliği eğitimi alanında dünyadaki ve Türkiye'deki gelişmeler göz önünde bulundurularak çağdaş bir ders planı oluşturulması amaçlanmıştır. Yabancı dilin, özellikle İngilizcenin bilim, teknoloji ve iş dünyasındaki önemi göz önünde bulundurularak 2000-2001 eğitim-öğretim yılında isteğe bağlı İngilizce eğitime başlanmıştır. Bölümümüzü seçen öğrenciler isteğe bağlı olarak İngilizce hazırlık sınıfı okuyabilmektedir.

Akdeniz Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi
İnşaat Mühendisliği Bölümü, ANTALYA insaat@akdeniz.edu.tr